Profile Image

Dídac Boza

Periodista

Esperanza Aguirre, un lloc discret a la foto

[pureHTML]

[p]imatge[/p]

[p]Mirant-ho des del punt de vista de l'estratègia de comunicació, la compareixença davant els mitjans que ahir va fer Mariano Rajoy, acompanyat per tota la cúpula del Partit Popular, en una imatge no gens habitual, va ser força efectista. La idea va ser de l'alcaldessa de València, Rita Barberà. Es tractava de fer pinya i la van fer. Es volia sortir al pas d'una investigació judicial per presumpta corrupció que afecta alguns militants i dirigents locals del PP i la sortida va ser el contraatac: petició de recusació del jutge Baltasar Garzón, petició de dimissió d'un ministre i trencament del pacte de la Justícia. Tot molt cohesionat, tot molt contundent, tot “de grans titulars”.[/p][p]Però en aquestes coses de les estratègies de comunicació està molt clar que cadascú en té la seva. Esperanza Aguirre, que viu en mig d'un dels huracans que afecten el PP aquests dies, no va faltar -naturalment- a la foto de família ideada per l'alcaldessa valenciana. Però tothom sap que a la presidenta de la Comunitat de Madrid no se li escapa ni per un moment el que vol dir cada gest mediàtic, la lectura que es pot fer de cada foto o el que implica estar o no en l'angle de les càmeres de televisió.[/p][p]La mateixa Aguirre que sovint busca el focus dels objectius, la mateixa que és capaç de presentar-se a la premsa amb mitjons de supervivent després d'una massacre a Bombai, va ser tot un exemple de discreció i de manca de protagonisme en la foto de família del seu partit. La presidenta madrilenya va quedar (casualment ?) col·locada en un segon pla més que discret, en una posició lateral, lluny de l'objectiu dels fotògrafs i, naturalment, fora de l'abast de les càmeres de televisió que recollien la declaració de Mariano Rajoy.[/p][p]Talment, com si hagués tornat a la nit electoral del 9 de març de l'any passat quan la foto era la clàssica del balcó de Gènova. Aquell dia vam veure una Esperanza discreta, mirant-s'ho tot des de la barrera, a través d'un vidre de la seu popular. Ni per un moment deuria passar pel cap de la senyora Aguirre sortir al balcó de la derrota, on es trobaven Mariano Rajoy i la seva esposa Elvira, Ángel Acebes, Pío Garcia Escudero, Manuel Pizarro i Soraya Sáenz de Santamara. No sembla probable que ahir tingués cap dubte tampoc sobre quin era el seu lloc a la foto. [/p] [/pureHTML]

0 thoughts on “Esperanza Aguirre, un lloc discret a la foto

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.