Profile Image

Dídac Boza

Periodista

Jorge Drexler i la càmera de Manuel Huerga

[pureHTML]

[p]imatge[/p]

[p]Aquest dijous a la nit, a un cinema de Gràcia, he pogut assistir a l'estrena de Jorge Drexler. Un instante preciso. La pel·lícula, l'últim treball de Manuel Huerga, és un documental-musical que té la virtut de fer-nos absolutament propera la figura del cantautor uruguaià, aquell mateix a qui Hollywood no va deixar cantar la seva cançó guanyadora d'un Oscar per no tenir prou pedigrí d'star system.[/p][p]Hi trobem un Drexler càlid, sensible, sovint entremaliat i, sempre la caça de sons i músiques que fusionar. El timbre o el manillar d'una bicicleta són útils per improvitzar una actuació ja sigui a l'escenari o al carrer. Pot passar a Barcelona, El Prat de Llobregat, Viladecans, Sabadell, Badalona o Manresa. La pel·lícula es va rodar entre novembre i desembre passat, aprofitant la gira de Jorge Drexler va fer per totes aquestes ciutats de la província de Barcelona. De pas, Huerga ens recorda que les nostres ciutats són mestisses -per aquells que se n'obliden- i que plenes de colors diferents. En tot cas Huerga té l'habilitat de treure-li tot el suc possible al blanc i negre.[/p][p]En la producció del film, a càrrec d'Ovídeo, hi han col·laborat Televisió de Catalunya, els governs de Catalunya i d'Espanya, la Fundació Casa Amèrica Catalunya i Casa de América. Del tot recomanable per fer un break en la nostra bogeria diària. Poden ser temps difícils però la sensibilitat no està en crisi.[/p] [/pureHTML]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.