Profile Image

Dídac Boza

Periodista

Més tuteles no, Sr. Rouco

[pureHTML] [p]Reconec que la jerarquia eclesiàstica espanyola encara té capacitat de sorprendre'm. Em pensava que no, que ja havia de donar per descomptades les seves ofensives polítiques contra un Estat no confessional consagrat per la Constitució. Està clar que m'equivocava. Llegir que el cardenal bisbe de Madrid i president de la Conferència Episcopal, Antonio María Rouco Varela, s'atreveix a plantejar que la llibertat d'expressió “ha de ser tutelada” , ha superat la meva capacitat de sorpresa.[/p][p]És evident que estem davant una actitud autoritària, clarament antidemocràtica. Ho sento, però com a mer observador de la realitat no tinc més remei que arribar a una conclusió. Aquest sistema polític -vull dir la democràcia- no sembla que sigui l'escenari més desitjat per Sr. Rouco, i alguns dels bisbes que l'acompanyen en la direcció de l'Església. No hi ha altre remei que sospitar que Rouco i els seus enyoren el Fuero de los Españoles i les Leyes Fundamentales del Estado del franquisme. Rouco voldria que la llei fos un trajo a la mida de la voluntat tuteladora de l'Església catòlica.[/p][p]Com és habitual en les expressions del feixisme o dels seus succedanis, Rouco, vesteix el seu argument de tanta demagògia com pot. Afirma que, la campanya de les organitzacions atees que qüestionen l'existència de Déu suposa “parlar malament dels creients” i “és un abús que condiciona injustament l'exercici de la llibertat religiosa”.[/p][p]Qui és que qüestiona la llibertat? Qui és que porta fent-ho durant segles, malgrat que cada cop més creients es resisteixen a seguir el dogmatisme de l'Església? No ens han tutelat prou durant generacions? Qui ha diu res en contra d'aquelles persones que lliurement vulguin seguir fil per randa la doctrina de l'Església catòlica? Però més tuteles per Llei, ni parlar-ne, Sr. Rouco![/p] [/pureHTML]

0 thoughts on “Més tuteles no, Sr. Rouco

  1. Aviam, en quant a la conveniencia o no de anar-hi a Europa, caldria tenir en compte les següents consideracions:Esta demostrat que a Espanya no hi tenim res a fer. L’independència no arribarà pas perque l’arranquem d’Espanya. Els espanyols mai reconeixeràn el dret que tenim com a nació, ens consideren territori conquerit i integrat en la seva nació. Per tant estic d’acord en el plantejament d’Uncat de no estar-hi a les institucions espanyoles. Com a màxim (i estaria per veure) seria arrencar d’Espanya el concert económic, tal com tenen a Euskadi, i aixís i tot, no es la nostre aspiració. Pero es l’única cosa que, en el millor dels cassos, es pot aconseguir d’Espanya.Donant aixó per fet, on podem reivindicar i demanar el reconeixement de Catalunya com a nació? Doncs, es clar, a Europa. Per tant, em sembla bé tot el que es faci par a que a Europa coneguin i entenguin qui som i que volem… ser una nació més dintre de les nacions d’Europa.
    Per aixó em sembla molt bé que la Generalitat obri delegacions de Catalunya a Europa, com s’està fent, i també es convenient que aquesta concentració a Brusel.les tingui ressó i escoltin el que som.Ara bé, també crec que Europa serà insensible i no sabràn o no voldràn escoltar-nos, pero si més no servirà per a que sapiguen que els catalans no pararem fins a aconseguir el que es de justicia… ser una nació més de l’Europa democràtica.I quan es demostri que, tal com s’ha demostrat a Espanya, no hi ha res a fer tampoc per aquesta via, estarema carregats de raó per aconseguir-ho per l’única forma que es pot aconseguir de manera democràtica… la proclamació unilateral de l’independència de Catalunya i de l’Estat català, tal com ja va fer en Macià, i tal com ho han aconseguit alres països.I quan arribi aquest moment, que estic segur que arribarà, podrem dir amb tota raó… Ja os ho vam dir… jo os ho vam advertir… Som una nació.Per tant, crec que si, que s’hi ha de anar, encara que sapiguem que no aconseguirem res… pero al menys ensenyarem pit.

  2. Jo tambè vull l’independencia ara, aquesta nit sens falta. Aixo del nazi d’en Rouco es de jutjat de guardia, el paio es creu l’amo de la Inquisiciò actual, ells la Conferencia Episcopal, en ZP fa mal fet de no trencar amb aquests hipocrites.

  3. AMIC GANXET T’ESPERP A BRUSELES EL DIA 7 DE MARÇ, pel teu escrit dedueixo que no saps que en zapatero esta al mateix bandol que en rouco a l’hora de dar pel sac a catalunya, i que els jutjats de guardia son funcionaris espanyols i la sort que tenim es que son una colla de ganduls.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.