Profile Image

Dídac Boza

Periodista

Superheroi Obama?

[pureHTML] [p]Tenim l'economia mundial en plena crisi -la nord-americana especialment- i fins i tot en fase de revisió del model. Israel es passa quatre pobles a Gaza (i les milíces de Hamas, amb els seus coets proporcionen donat “l'excusa perfecta” de l'autodefensa israeliana). Mitja Europa es pela de fred sense poder-se escalfar, per culpa Rússia i la seva nova “guerra freda”. No es pot dir que sigui precisament plàcida ni tranquil·la la fotografia panoràmica del món en el moment que Barack Obama prendrà possessió, el proper dia 20 de gener, com a president dels Estats Units d'Amèrica.[/p][p]És tanta l'expectativa Obama que no deixa d'existir un cert risc d'estimbar-se en el mur de la decepció si no es controla una mica la intensitat i la velocitat de l'entusiasme. Hi ha un elevat grau de possibilitats perquè Barack Obama sigui, efectivament, un bon president dels Estats Units. És gairebé segur que exercirà un cert paper de revulsiu de la situació mundial. Naturalment Obama te un avantatge fonamental: el sostre de la presidència nord-americana està tant baix i el perfil ha estat tant deplorable durant aquests vuit anys, que el nou inquilí de la Casa Blanca gairebé pot comptar amb tenir assegurada la glòria.[/p][p]Si un expresident del govern espanyol -no gaire llunyà en el temps però pel que sembla cada cop més llunyà de l'òrbita terrestre- ha arribat a afirmar que Obama és un “exotisme històric”, jo crec que es pot afirmar tranquil·lament que la memòria política sobre George W. Bush quedarà soterrada sota les runes de les Torres Bessones de Nova York, enfonsada sota les inundacions de Nova Orleans i callada per les multitudinàries manifestacions arreu del món contra la guerra d'Iraq. Déu n'hi do, quin currículum![/p][p]Però deixant a banda excessos emocionals, convé tocar de peus a terra i recordar una cosa: Barack Obama serà president dels Estats Units i per als Estats Units. Ni més ni menys. L'administració Obama farà el paper, com les seves antecessores, del govern més poderós i influent de la Terra però, també com totes les anteriors, treballarà sobretot en clau nord-americana i d'opinió pública nord-americana que és, al cap i a la fí, la que decideix la reelecció o no d'un president o el signe polític de la Casa Blanca.[/p][p]De moment, això sí, el fenòmen Obama surt fins i tot als còmics. En un número especial de Spiderman, el conegut super-heroi salva la investidura del nou president, a qui vol suplantar un dolent impostor que pretén controlar el govern de Washington. Com sempre, la historieta té un final feliç i, en aquest cas, és tota una picada d'ullet al nou president demòcrata. Però, fixeu-vos bé, que per molta i expectativa i esperança (que jo comparteixo, naturalment) el superheroi segueix essent l'home-aranya. [/p] [/pureHTML]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.