Profile Image

Dídac Boza

Periodista

Inútils

Inútils. No ho escric com a insult perquè posats a qualificar els assassins d’ETA vocabulari popular és molt més ampli i contundent (i en aquest cas cent per cent assumible) Inútil em sembla, en aquest cas, un adjectiu molt ajustat per descriure la situació que genera l’últim assassinat d’ETA com totes les seves accions anteriors en 30 anys de democràcia.

Inútil del tot és l’assassinat de l’empresari Ignacio Uria, com tots els anteriors. Inútil perquè naturalment la Y d’alta velocitat basca es farà com es va fer l’autovia de Lizarán que uneix Navarra i Guipúscoa i que el terroristes també van intentar evitar a cop d’atemptat.

Inútil, no cal dir-ho, per a una suposada causa nacional basca argumentada per la banda terrorista. Quina causa nacional pot perseguir que no es construeixin sistemes de comunicació moderns amb l’exterior, amb la resta d’Europa?

Inútil per als seus interessos perquè els allunya més encara d’una societat basca on ja fa temps que flaquegen les “mostres de solidaritat” del món abertzale cada cop que la policia va un avenç en la lluita antiterrorista.

Inútil, perquè la marca política que més els “comprèn” i no els condemna queda més al descobert i pot perdre algunes alcaldies i llocs de poder que té al País Basc.

Inútil, al cap i a la fi, perquè l’esforç inútil només condueix a la melangia. Si l’esforç és per matar condueix, a més a més, a la presó i a la misèria intel·lectual més absoluta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.