Profile Image

Dídac Boza

Periodista

La bona notícia

En mig d’un desert de notícies positives (Nissan, papereres en crisi, ER0’s diversos, augment desmesurat de l’atur…) hem trobat una mena d’oasi que té més importància que no pas pugui semblar al primer cop d’ull. Barcelona serà la seu de la Unió per la Mediterrània (UpM) i és veritat que aquest fet no atenuarà, per desgràcia, els cops durs que ens dóna i encara ens donarà la crisi econòmica, però no és menys cert que la designació té un gran valor per a la capital de Catalunya.

Ser la ciutat seu del diàleg sempre difícil entre les diferents ribes de la mediterrània reforça un perfil en el qual Barcelona i Catalunya es troben especialment còmodes. Som una societat que aposta per la pau i pel diàleg. Ho som per les dures lliçons que ens ha donat la història i també, més recentment, perquè ens hi han abocat actituds com la de Bush (pare i fill) i Aznar. Les imatges de les manifestacions a Barcelona, l’any 2003 contra la guerra, les més grans d’Europa, van donar la volta al món fins al punt de provocar el sarcasme de l’expresident George Bush, pare del proper expresident George W. Bush.

Segurament hi ha molts motius per la preocupació a la Catalunya d’avui i moltes raons per la crítica i per l’autocrítica, però que Barcelona hagi vist reconegut el seu caràcter de ciutat de pau i que pugui posar ni que sigui un granet de sorra per a un món millor és una bona notícia i tot un motiu d’orgull.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.