Profile Image

Dídac Boza

Periodista

Obama-McCain: el perdedor és… Bush

Quan estàs davant el televisor a les tres de la matinada, mirant en directe un esdeveniment que té lloc a més de 6.000 quilòmetres passen tres coses. La primera, que allò que televisen és important. La segona -si es tracta d’un debat entre els dos homes que poden presidir el Govern més poderós del món- que el menys que pots esperar és no avorrir-te. Finalment, el que passa és que acabaràs buscant una resposta a la pregunta “qui ha guanyat?”

L’últim debat, aquesta matinada, entre Barack Obama i John McCain no ha defraudat. Deixant a banda totes les reserves que mereixen aquesta mena de confrontacions, sí que ens hem pogut fer una idea més o menys precisa d’allò q diferencia l’un de l’altre.

Els sondejos als EUA diuen que aquest debat també l’ha guanyat el candidat demòcrata. Si ho diuen les enquestes americanes deu ser veritat. Però el que no planteja el més mínim dubte és qui ha perdut, no ja aquest debat, sinó la partida de la història. Les cròniques del que han estat aquests vuit anys als Estats Units i al món, no seran benèvoles amb George W. Bush.

“Jo no sóc el president Bush”, deia el guió escrit pels assessors republicans de John McCain. Ell ha disparat la frase contra el seu rival demòcrata amb tota la convicció de la qual ha estat capaç. A menys de tres setmanes de les eleccions, McCain fuig de l’ombra de Bush com ho faria del mateix Diable.

Si el dia 4 de novembre es confirmés la derrota republicana que auguren les enquestes, les cendres polítiques de Bush quedaran per sempre enterrades amb les runes de les torres bessones de Nova York.

0 thoughts on “Obama-McCain: el perdedor és… Bush

  1. però com la del ciprés, l’ombra de Bush també és allargada, i per molt que el Sr. McCain vulgui fugir… ja ho diuen, aunque la mona se vista de seda…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.