Profile Image

Dídac Boza

Periodista

Rajoy, ‘coñazo’ i ‘danys colaterals’

Els micròfons els carrega el diable! Aquesta és la lliçó que Mariano Rajoy ha après després del l’episodi d’aquest cap de setmana. Ell mateix ho ha confessat a alguns periodistes: “He après a guardar silenci“.

El problema per Rajoy no és que tots hàgim sentit de la seva veu el “coñazo” que li representa assistir a una desfilada militar de dues hores. Al cap i a la fi, això el fa força normal a ulls de tothom. El problema de Rajoy són els danys colaterals que li pot provocar la seva confidència “col·loquial” a Javier Arenas, recollida per un micròfon inoportú (em pregunto si hauràn renyat el tècnic encarregat del so en la reunió interparlamentària del PP a A Corunya).

Quins danys colaterals? Només cal fer un repàs per la premsa que passa per ser del centre-dreta i, sobretot, la premsa de la més-dreta-encara. La relliscada de Rajoy ha reanimat els que el critiquen per tou i, ara també -atenció- per “mandrós”. Aquest dilluns una columnista conservador publica un article en el qual retreu a Rajoy els seus dubtes o resistències a assistir a alguna de les manifestacions polítiques convocades en els darrers temps per l’AVT. Aquest columnista arriba a dir “deixem-lo dimitir”.

Dintre de la desgràcia que suposa la ficada de pota, Rajoy ha comptat amb un cop de mà de la ministra de Defensa, la socialista catalana Carme Chacón. El cable de la ministra és molt important en un moment tant tonto com el que travessa el líder del PP per la seva relliscada.

Però encara és més important un fet que pel que sembla és invariable. Alguns sectors polítics de la dreta, molt visibles a Madrid, sempre preferiran llançar la seva ira contra un altre. Són aquests que ahir a la plaça de Colón de Madrid tornaven a escridassar el president del Govern, Rodríguez Zapatero. Ells, malgrat tot, tenen molt clares les seves prioritats.

2 thoughts on “Rajoy, ‘coñazo’ i ‘danys colaterals’

  1. Que la Carme Chacón sortís en defensa seva era més putada encara per ell. Perquè això haurà irritat més encara als ultradretats que deuen estar indignats amb la “manca de respecte” de Rajoy.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.