Profile Image

Dídac Boza

Periodista

Confiança o perill de tsunami?

Per si no teníem ja prou elements per copsar la crisi econòmica, arriba la prova definitiva. Quan el president del Govern es reuneix amb els presidents de bancs i caixes per llançar un missatge de confiança, i quan d’aquesta reunió surt el compromís d’ampliar el Fons de Garantia de Dipòsits, és quan dius: això va debò.

Al cap i a la fi estan parlant de la quantitat màxima de diners que garantiria l’estat a qualsevol ciutadà si resultés que el seu banc o caixa se n’anés en orris amb els seus estalvis. Per a milions de persones la sola idea que, de la nit al dia, pugui desaparèixer el poc o molt que tinguin al banc, és ja una sensació propera al pànic.

No farem alarmisme. De fet, el Govern està fent el que s’ha de fer. És de manual. Precisament en uns moments tant difícils en els quals pot trontollar la confiança en el sistema financer, s’incrementen les garanties per als estalviadors.[/p][p]La mesura la pot impulsar amb caràcter general la Unió Europea. Però ja està bé que el govern Zapatero anunciï que a Espanya es farà tant sí com no, fins i tot en el cas que la UE no aconsegueixi un acord unànime sobre el tema.

Es prepara, per tant, un paraïgues que ens ha d’ajudar a suportar el temporal i diuen que el sistema financer espanyol és un dels més sòlids. Però…I si té raó una amiga meva amb càrrec de certa importància a un ministeri de Madrid?… I si això de la crisi financera internacional fos com un tsunami?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.