Profile Image

Dídac Boza

Periodista

McCain, dramatisme i error

Vist des d’aquí, ens crida l’atenció el pes que té l’escenificació en la política dels EUA. Molt més que aquí a Europa, indubtablement. Però a Amèrica -com diuen ells- el detall més petit d’un gest, un dubte en la mirada o en el to de veu i, no cal dir-ho, qualsevol relliscada en la vida personal pot fer trontollar la imatge d’un polític, capgirar les enquestes i desestabilitzar la carrera de qualsevol dirigent.

El candidat republicà a la presidència, John McCain, ha utilitzat la situació financera i l’emergència econòmica nacional com a arguments per a posar en crisi la celebració d’un debat cara a cara amb el seu contrincant demòcrata. Tot un art de l’escenificació el del senador John McCain. Aplicant tot el dramatisme que requereix la situació econòmica, l’aspirant republicà anuncia la suspensió de la seva campanya i diu que més important que fer el debat és treballar per buscar solucions a la crisi.

Barack Obama ha demostrat tenir bons reflexes en la resposta: “Un president ha d’estar preparat per afrontar més d’una assumpte a la vegada”. És a dir, es pot estar per la crisi i es pot estar per la campanya.

En el moment d’escriure aquest post (divendres al matí) no està gens clar si hi haurà debat cara a cara McCain-Obama. No m’arriscaré aventurar què passarà ni em vull perdre en conjectures sobre qui sortirà més bé o més mal parat de tot això. N’he parlat amb el meu amic Brian que viu a Califòrnia. Ell diu que McCain ja ha perdut el debat tant si aquest se celebra com si no. Clar que… el meu amic Brian és una mica demòcrata.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.