Profile Image

Dídac Boza

Periodista

Nit de Festa Major

Entre els millors records de cadascú acostuma a haver-hi un racó per alguna nit de festa major. Moments de diversió entre amics i familiars servits amb poca sofisticació. N’hi ha prou amb una mica de cervesa o refresc al got de plàstic, una orquestra tocant a la tarima i una mica de decoració festiva. Són elements suficients per assaborir aquest regust de barri on conviuen joves amb edats compreses entre els trenta i els vuitanta. La fórmula s’estén cada estiu amb èxit per pobles i ciutats de tot Catalunya. Permeteu-me el localisme si us dic que el record té un toc especial si el fabriques una nit de finals d’agost a un carrer del barri de Sants.

Als carrers de Sants guarnits amb l’esforç i la imaginació dels propis veïns encara se segueix una litúrgia inventada fa dècades. Passades les deu de la nit desapareixen les taules de menjador improvisat sobre l’asfalt per donar pas a una asfaltada pista de ball. Una orquestra (encara que la paraula resulti excessiva per a dues persones i una mica de tecnologia) comença a fer pujar la temperatura festiva. Al cap d’uns minuts sorgeix la sorpresa. Acaben d’anunciar a l’escenari un nom conegut, algú d’aquells de tota la vida. Des de la teva infantesa l’has vist a la tele mil vegades, en totes les èpoques, en tots els formats possibles. Quan eres petit et pensaves que ell era un home en blanc i negre perquè així és com entrava al saló de casa teva.

Una mica de fanfàrria electrònica i… allà sorgeix Ell. Amb els seus 72 anys, l’artista contribueix a pujar la mitjana d’edat de tota la festa. No hi fa res. Comproves amb els ulls com taronges que gent de trenta i de menys de trenta, canta i coreja les seves cançons. L’artista, acostumat al llarg de la seva llarga vida professional a platós i grans escenaris, actua ara a la modesta tarima d’una festa de barri. No importa. No passa res si la primera cançó engega al setè intent. Ell està molt per damunt dels problemes de so i de les dificultats tècniques.

El cabell (en té força més que tu) engominat. La seva corbata ara es presenta discretament amagada  dins del vestit. Tampoc això no és cap problema. Els de la comissió de festes ja s’han encarregat de repartir entre el públic unes divertides corbates gegants i la simbiosi entre el públic i l’artista es produeix de manera perfecta.

Et dius a tu mateix: “Qui s’ho hagués pensat, acabar aquesta nit de festa major cantant, ballant i escoltant Luis Aguilé a un carrer de barri a Sants? Tot el meu respecte, Sr. Aguilé. Felicitats, veïns del carrer de Rosés. Molt bona pensada per una nit de Festa Major.

0 thoughts on “Nit de Festa Major

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.