Profile Image

Dídac Boza

Periodista

Carta d’un company des de Cuba

Un company de la Xarxa Audiovisual Local, de vacances a Cuba, ha viscut com tots els habitants de l’illa, el pas de l’huracà Fay. Aquest dilluns, poques hores abans que els toqués la tempesta, m’enviava aquest missatge per correu electrònic: “Estic a Cuba, a L’Havana, esperant que arribi el Fay i em putegi les vacances. Aquí el qualificaven de tempesta tropical, doncs les forces dels vents no son tan altes com per ser huracà. Ahir parlaven de 87 km/hora. Però avui ja preveuen que potser serà huracà finalment, especialment quan passi pel golf de Mèxic cap a Florida. Són les 8 del mati i des de l’hotel se sent el vent com bufa i encara no ha passat de debò per aquí, plou amb intermitències. S’espera sobretot moltíssima pluja i inundacions.

La propaganda del règim funciona be. A la zona on ja ha passat la tempesta, Sancti Spiritus, “el partido ya se ha puesto en contacto con la gente” y “la Revolucion ha provisto de mantas, ropa, comida” . S’enrotllen com persianes a l’hora de donar la informació.

El meteoròleg de Cubavision informa amb les imatges que surten d’una TV domèstica sobre una taula de fusta. Tecnologia punta.”

El Fay ha deixat Cuba afortunadament sense conseqüències greus ni per al nostre company ni per a la resta d’habitants de Cuba. Quan el meu col·lega torni a Barcelona ja m’explicarà si, després de la tempesta, el “partido” ha seguit “en contacto con la gente”.

EFE
(EFE/Rolando Pujol)

Aquest vídeo és de la cadena America Teve del sud de Florida i explica el pas de l’huracà pel Carib:
[youtube_sc url=”http://www.youtube.com/v/6M2EjYDyR9A”]

0 thoughts on “Carta d’un company des de Cuba

  1. Per la teva poca informació i la subtil ironia del teu company de vacances en un hotel (oh! visca la seguretat en un edifici ben parit), jo sí que vaig viure un huracà a l’Havana l’any 2004. Mai t’has preguntat per què cada cop que hi ha un huracà en aquella zona (que és molt sovint) mai se sent a dir res de cap mort cubana, sí en canvi de Haití, Santo Domingo, Estats Units…?? El que vosaltres anomeneu ‘regim’ procura clarament pels seus ciutadans: desallotjaments, talls d’electricitat, tancament de finestres, informació detalladíssima… i així moltes més prevencions que passen desapercebudes i són poc valorades per la majoria dels occidentals que només veuen en Cuba allò que els mitjans de comunicació desitjen.

  2. M’ha molestat una mica aquest to burlesc envers el sistema polític cubà. Les mateixes bromes i ironies que podria pronunciar perfectament un conservador com Aznar, però fetes, suposadament, des d’una mentalitat progressista. En fi, llibertat d’expressió per a tothom, evidentment que sí, però ens podríem trencar les banyes una mica tots plegats per no repetir els mateixos tópics de sempre. Jo, si fos periodista, així ho faria…Espero que les brometes sobre la “tecnologia punta” i altres, no les facin amb Espanya arrel de l’accident aeronàutc de Barajas…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.