Profile Image

Dídac Boza

Periodista

Zapatero i la… (crisi)

José Luis Rodríguez Zapatero ha fet de la paraula crisi una mena de tabú i s’equivoca. Tant se val que els experts diguin que la situació actual no és el ben bé allò que tècnicament es pot anomenar “crisi” perquè, ara per ara, no hi ha recessió. Tant se val que en política sempre sigui dur haver de fer un gir radical de discurs pocs mesos després d’unes eleccions en les quals es buscava donar confiança als ciutadans. Tot això és igual ara. Hauria de ser-ho perquè la ciutadania el primer que espera dels responsables polítics és que tinguin capacitat de posar-se en el seu lloc. I aquesta capacitat s’ha de demostrar tant a través dels fets com a través de les paraules. Si existeixen la política i la democràcia és exactament per a això.

El problema de Zapatero acostuma a estar en les paraules més que no pas en els fets. Els fets, en aquest cas, són les mesures anunciades i posades en marxa ja fa algunes setmanes. Els fets, serà -si fem cas dels seus anuncis d’aquest dimecres al Congrés- aplicar una política social i socialdemòcrata, pensada per afavorir aquells sectors de la població que més pateixen la crisi encara que ell eviti la paraula.

És per aquest cantó, el dels fets i el d’una política social que compensi la crisi, que Zapatero i el seu Govern poden generar confiança als ciutadans. Però, com en tot a la vida, per confiar primer cal que et parlin clar, sense tabús, sense eufemismes. Estic convençut que entre els assessors i col·laboradors de Zapatero, hi ha persones que li diuen coses semblants. Crégui’ls Sr. President.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.