Profile Image

Dídac Boza

Periodista

¡Viva Gallardón!

“OJO!!! la parte del abucheo NO SE PUEDE VENDER”. Així -textualment i per escrit- quedava prohibit als periodistes de Telemadrid la reproducció d’unes imatges en les quals la presidenta de la Comunitat, Esperanza Aguirre era esbroncada per un grup de treballadors de l’Hospital Ramón i Cajal. Naturalment, l’ordre escrita es va complir i la informació que va aparèixer al TN madrileny sobre la visita de la “jefa” al centre hospitalari va esquivar la incòmoda situació que va viure la presidenta, incloses una certa pèrdua de papers i xuleria per part seva.

Això és el que va passar…

[youtube_sc url=”http://www.youtube.com/v/_UO41VPoVhA”]

A Telemadrid hi ha alguns companys periodistes amb els quals he coincidit fa anys en alguna etapa professional. Com a resident a Madrid entre 1990 i 1997 vaig ser espectador, usuari i contribuent de la televisió pública madrilenya. Bona part d’aquells anys van ser ja sota el govern del PP a la Comunitat de Madrid, sota la presidència d’Alberto Ruiz Gallardón. No és que jo vulgui alimentar el tòpic però estic segur que són molts els espectadors i professionals de Telemadrid que estaran d’acord amb mi en afirmar que la cadena autonòmica va mantenir en aquella etapa uns nivells de professionalitat i pluralitat més que raonables. Res a veure amb el que va succeir a partir del moment en el qual Esperanza Aguirre es va fer amb el control absolut de la Comunitat de Madrid.

En realitat, la nota interna que prohibia les imatges de la bronca hospitalària no han d’extranyar a a la televisió autonòmica perquè no són més que una anècdota en arquitectura ideològica monocolor que el PP madrileny d’Esperanza Aguirre ha construit amb les concessions de TDT a la comunitat.

L’any 2005, de 30 llicències de TDT a 10 demarcacions, el Govern madrileny en va donar 5 a l’Església catòlica, quatre a “Libertad Digital TV” de Federico Jiménez Losantos, una a El Mundo, una altra a Intereconomia. El president de l’Atlètic de Madrid, Enrique Cerezo en va tenir 10 a tota la Comunitat i l’empresari José Frade 3. Locàlia no en va obtenir cap de les que va demanar.

No entenc perquè s’extranya i es molesta tant la senyora Aguirre quan sent que algú -fins i tot algú que previsiblement que no és votant del PP- crida espontàniament “¡Viva Gallardón!”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.