Profile Image

Dídac Boza

Periodista

Camions, vaga, drets i llibertats

Llegeixo un article que publica aquest dijous a El Periódico Ferran Cardenal (inspector de Treball i ex Governador Civil de Barcelona) on argumenta que el que estan fent molts transportistes del país no es una vaga, és una altra cosa. Explica que el Tribunal Constitucional ja s’ha pronunciat en alguna ocasió en el sentit de distingir entre el dret de vaga reconegut a la Carta Magna i el que anomena “vagues d’imposició economicopolítica”, aquelles en les quals es força la producció o es bloqueja el funcionament dels serveis per pressionar les administracions públiques per adoptar mesures favorables a un determinat col·lectiu.

És indubtable que la preu dels carburants castiga el sector del transport de manera molt especial. És indiscutible el seu dret a posar en evidència aquest problema i a reclamar de les autoritats mesures que alleugin aquesta situació. Però és del tot inadmissible l’actitud dels grups radicals del sector del transport que, al marge de les converses entre les organitzacions suposadament majoritàries del sector i el Govern central, intenten tallar autopistes o fronteres, cremen camions o intimiden aquells companys que sí volen circular i són els causants d’una situació que comença a ser la d’un país d’indústries aturades i supermercats buits.

Hem començat a veure imatges de Mossos d’Esquadra escortant camions de transport, o evitant el col·lapse de carreteres i escenes en les quals policies de diversos punts d’Espanya ham de detenir, sovint en mig d’incidents violents, persones que confonen el dret de vaga amb el dret de col·lapsar-ho tot.

Tinguem les coses clares. La Policia també la tenim per això. En un estat democràtic, les forces de seguretat estan per garantir els drets i llibertats dels ciutadans. El dret legítim de protestar i de reclamar mesures que tenen uns i la llibertat, entre d’altres, de moviments de persones i mercaderies que tenim tots.

0 thoughts on “Camions, vaga, drets i llibertats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.