Profile Image

Dídac Boza

Periodista

Qui va retirar José María Aznar?

Llegeixo que l’ex president del Govern espanyol José Maria Aznar ha aprofitat una conferència que pronunciava a Mèxic per assegurar que ell va decidir retirar-se voluntàriament de la política, per deixar clar que a ell “ningú” no el va retirar. El PP està en plena pugna posterior a la segona derrota electoral i Aznar, a qui els seus aconsellen que no intervingui en el debat intern del partit, no pot estar-se de parlar, ni que sigui d’ell mateix. “A mi rai, que jo vaig marxar de president”, deu pensar en la intimitat el tercer de les Açores .

Presumint de la seva pròpia decisió Aznar afirma que els qui, com ell, han decidit marxar formen “un club de gent molt reduït, pràcticament inexistent al món”. “Som gent rara. Desitgem el millor per als nostres països i el millor, en un moment determinat és deixar el poder”, afegeix convençut.

Un llegeix aquestes declaracions en un fred i asèptic teletip d’EFE i ràpidament li venen al cap dues idees. La primera, una simple constatació: és ben cert que la modèstia no acostuma a acompanyar gaire els discursos dels polítics, però en el cas de José María Aznar està clar que un cert sentit del pudor queda a anys llum de la seva cultura i de l’alt concepte que sembla tenir d’ell mateix. La segona, més que una idea és un impuls, el de fer mentalment una ràpida revisió d’imatges i gestos protagonitzats per l’ex president. A veure si mirant al passat, com fa Aznar, trobem l’explicació per a tanta autocomplaença.

YouTube, la videoteca universal, ens ajudarà en aquest exercici de memòria.

La primera entrevista, després de la derrota electoral (22 març 2004)

[youtube_sc url=”http://www.youtube.com/v/a76QVS_308s”]

En la mateixa entrevista, preguntat per la informació que va donar el seu Govern sobre l’11-M

[youtube_sc url=”http://www.youtube.com/watch?v=gak2kOmnhV8″]

Una mostra del “tarannà Aznar” quan era president, en entrevista amb Luis del Olmo

[youtube_sc url=”http://www.youtube.com/v/h6M42Il4kN8″]

Fragment d’un reportatge sobre la jornada electoral del 14-M. Aznar i Rajoy es veuen venir la derrota

[youtube_sc url=”http://www.youtube.com/v/R2q83u8DLgM”]

Ningú no pot dubtar que Aznar -tal i com va dir allà pels anys 90, abans de ser president- va ser fidel al seu compromís de no estar més de vuit anys al poder. Però, recordant el dia de les eleccions de març de 2004, després de l’11-M i després de tot un any del clam “no a la guerra” a totes les ciutats espanyoles… És absolutament veritat que Aznar no va ser candidat el 2004, però també ho és que va ser ell qui va triar l’aspirant. Creu realment l’ex president que no va ser una majoria de ciutadans qui el va “retirar”?

0 thoughts on “Qui va retirar José María Aznar?

  1. A qui cony interessa perque o per qui, es va retirar el Aznar, la questio es no hi es.
    perque ara tornariem a envair algun pais, com per exemple, Somalia, per l’assumpte del segrest dels pescadors.

  2. Aquest tio, en el fons, sempre ha tingut un ngran complexe d’inferioritat i ara està fotut perquè no passa a la història de la manera que ell volia. Que es foti.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.